"HEARTS GROWING TOGETHER" e-Twinning Projemiz Başladı...

 

02-04-2024

 

 

BİRLİKTE BÜYÜYEN KALPLER

"Hearts Growing Together" ebeveynlerin çocuklarıyla daha sağlıklı bir ilişki kurmalarını ve sevgi bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan bir projedir. Proje, Trabzon’daki Kaan Dinler Anaokulu'ndan Psikolojik Danışman ve rehber öğretmen Zehra Ayhatun kuruculuğunda, Romanya’nın Slatina şehrindeki GGP "Ion Creangă" okulu'ndan İngilizce öğretmeni Georgeta Covaci ortağıyla başlatılmıştır. E-Twinning projesi 10 Türkiye, 3 Romanya olmak üzere 2 farklı ülkenin ortak çalışması ve 13 eğitmen ile başarılı bir şekilde yürütülüyor.  Projede Filial Terapi, Theraplay etkinlikleri farklı çalışmalar ile uluslararası eğitim ortamlarında yürütülecek. Proje ortaklarında okulumuz öğretmenlerinden Ezgi Tetik'in de bulunduğu projede çocukların duygusal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak oyun terapisinin veliler ile yapılan hali olan ‘Filial Terapi’  prensipleri  ve interaktif etkinlikler ön planda tutulmaktadır. Ailelerin ve öğretmenlerin bu sürece aktif olarak katılımı ve destekleri, çocukların güvenli bağlanma ilişkileri kurmalarına ve duygusal ihtiyaçlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olacaktır.

Proje kapsamında, aileler ve öğretmenler için düzenlenecek seminerler ve atölye çalışmalarıyla iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve duygusal bağların güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, çocuklar için özel olarak tasarlanmış etkinlikler ve oyunlar aracılığıyla duygusal zekâ ve sosyal becerilerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

"Hearts Growing Together" Projesi, ailelerin ve çocukların birlikte büyüdüğü, sevginin her geçen gün daha da arttığı bir serüvene dönüşmeyi hedeflemektedir. Bu proje, toplumda daha sağlıklı ve mutlu ilişkilerin gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Velilerimizin katılımı ve desteği için Şehit Muzaffer Erdönmez Anaokulu olarak teşekkür ederiz.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin

Etiketler :e-Twinning,


  Beğen | 0  kişi beğendi